Sep 18, 2016, 3:26 PM

Есенен въпрос 

  Poetry
270 0 0

 

 

 

Защо ли горест тиха

ми навява есента

и душата ми оплита

в примки

на паяжинно обречени

листа ...?

Тя е толкова красива,

сляла земята

с небесната дъга,

но не лъха свежест,

а на гнило

прелива в моя дух

тъга ...

и нещо вътре

тя пропуква -

дали и утре ще е днес,

т.е. ще бъда ли още тука? -

това е този

есенен въпрос,

с който и кълвачът

ми почуква ...

 

 

 

 

 

© Валентин Василев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??