Jul 15, 2008, 6:09 AM

Есенно 

  Poetry » Love
811 0 18

Мирише на оран. Мирише на шума.

Устата нарежда молитва без думи...

Цяла вселена под свъсени вежди!

Зрънце надежда в браздата проглежда!

 

Мирише на грозде! Мирише на вино!

Слънце южняшко в зърно тъмносиньо!

Спомен за младост. Завира кръвта.

Очите разказват една Красота.

 

Мирише на пушек. Мирише на дъжд.

Откраднато време да бъдеш и мъж...

Пламтяща камина. Мешова жарава.

Косата ти скрива каквото остава...

 

Мирише на пазва. Мирише на мляко.

Две мънички устни зърното как чакат!

Пред вас се прекланям! Мигът е велик!

Мирише на Обич! Мирише на стих!

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??