Мирише на оран. Мирише на шума.
Устата нарежда молитва без думи...
Цяла вселена под свъсени вежди!
Зрънце надежда в браздата проглежда!
Мирише на грозде! Мирише на вино!
Слънце южняшко в зърно тъмносиньо!
Спомен за младост. Завира кръвта.
Очите разказват една Красота.
Мирише на пушек. Мирише на дъжд.
Откраднато време да бъдеш и мъж...
Пламтяща камина. Мешова жарава.
Косата ти скрива каквото остава...
Мирише на пазва. Мирише на мляко.
Две мънички устни зърното как чакат!
Пред вас се прекланям! Мигът е велик!
Мирише на Обич! Мирише на стих!
© Красимир Дяков Todos los derechos reservados