Nov 1, 2019, 8:58 PM

Есенно настроение 

  Poetry » Landscape
471 0 0

Почука есента

със мокри пръсти по прозореца,

поръси го със едри капки дъжд.

Отвън на двора греят хризантемите,

звъни капчукът с есенния дъжд.

 

Мокра птичка под стряхата се гуши,

грак на врани в сивото небе.

Малък паяк царството си сплита,

сребреят нишки под първите лъчи.

 

На лятото помаха за довиждане,

палитрата извади си завчас,

плахо се промъкна през горичката

и изрисува всеки лист.

 

Избухна в пламък малката горичка,

без зелената си пелена.

Облечесе в ръждиво, червено и златисто,

за да посрещне есента.

 

И вятърът засвири във комина,

приспивна песничка една.

Понесе се над росните градини,

приспа последните цветя.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Румяна Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??