Nov 22, 2012, 9:13 PM

Ето тук 

  Poetry » Other
600 0 4

И ето, тук съм - пак стоя,
загледан в слънцето умиращо,
години минаха - вървях, вървях
облечен в утрото прозиращо...

 

И пак стоя във този двор,
и галя сенките му скитащи
и сякаш чувам онзи хор
от чувства в мен, съня помитащи...

 

И пак стоя, незаещ как
да върна всичко по местата му
и пак да имам - онзи свят,
във който молехме съдбата ни...

 

... да ни дари от свойте дни
и свойте нощи непрежалени,
от своите беди - дори...
... но само с теб да бъдем заедно.

 

За да отидем пак до там,
където сливат се мечтите ни
и после бавно - сякаш в храм,
да пуснем вярата в душите си.

 

И ето тук съм - пак стоя
замислен, уморен и беден,
но знам, че в твоята душа,
ще бъде моят миг... последен...

© Чавдар All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • и мен това ме впечатли:
    ""и после бавно - сякаш в храм,
    да пуснем вярата в душите си."
    ...
  • Хубаво пишеш, Чавдаре, като магия е - винаги вълнуваш читателя, па макар и като мен да си има предварителното ласкаво мнение!
  • Последната оценка винаги е в споделената душа
  • "и после бавно - сякаш в храм,
    да пуснем вярата в душите си."

    Хубаво е!
Random works
: ??:??