Sep 19, 2019, 1:44 PM

Евангелие от Матея, 6:26 

  Poetry » Phylosophy
494 2 0

Виж птицата дръзка, свободна и волна, тя сее ли есен житò?
А колко красива е тя и доволна във своето просто гнездо.


Виж облака, който се храни обилно от нашата кървава пот
във време на горест и в мир неразривно дали е надянал хомот.


Виж славния вятър, на бора приятел, как вихрят се във менует.
А рицар печален отсякъл крилата на робския мелничен гнет.


Защо се напъваш, ти малко човече, угрижен за идните дни?
Последните жили пред скъсване вече са. Поспри се и ги пожали!

© Атеист Грешников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??