Jul 13, 2021, 10:01 PM

Европейско 2020 

  Poetry » Humour
322 0 1

Европейско 2020

 

След поредния мач заспива

и утихва за кратко градът.

Още ден така си отива,

но не спира за миг Светът.

 

Наполовина той е тъжен,

наполовина пее в нощта,

след равенството е длъжен

да решава свойта съдба.

 

И съдбата си бие дузпи,

и трепери, но силна стои,

ако нервите си изпусне,

кой ли ще победи?

 

На живота мача приключи,

за да дойде друг като нов

и отвори сърцата с ключа

на жребия чиста любов.

 

Футболисти сменят отбори,

но устремът в тях гори

за вечна битка за спорят

с други световни звезди.

 

И къде съм аз посред мрака?

Ще осъмна и утре пиян.

Колко време още ме чака

и за мач ли бях призован?

© Бойко Беров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??