На разума ми цялата стръв
не ще ми стигне да открия
всички мои откровения.
И ето че покрит със плът
ще бродя всеки ден и час,
обвит в божието лицемерие.
И даже цялата ми кръв
да се излее на площада,
не ще изтрие срам, позор и грях.
© Димитър Георгиев All rights reserved.