Mar 8, 2021, 7:22 AM

Феникс 

  Poetry
347 1 0

Жената е огън. Жар-птица.

Грешница, но и светица.

Тя има божествен глас. Красива, сияйна,

примамва мъжете с песен омайна.

Когато се чувства самотна,

песента й става тъжна, сиротна.

Когато е изоставена, предадена, ранена,

тя става по-силна - като преродена.

Възражда се от пепелта на своята рана дълбока,

и преражда се бяла и добра - не става жестока.

Нищо не може да пречупи нейните душа и тяло

- тя е несломима, но и ранима в едно цяло.

Като птица феникс е всяка жена

- безсмъртна, силна и божествена.

© Татяна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??