Jan 13, 2022, 12:14 PM

Февруари - Малък Сечко 

  Poetry » For kids
474 0 7

Малък Сечко февруари

неподготвени ни свари.

Мислихме си ние вече -

пролетта не е далече.

Но ядоса ли се пак   

Сечко, накривил калпак,

почва бузи да надува

силен вятър да нахлува.

Малък ли съм? - вика той.

Аз ще ви покажа кой

може със студа и хали

хубаво да ви "погали",

да натрупа сняг и лед,

всичко да замръзне вред.

С малък Сечко февруари

шега не бива, хей другари!
 

© Лидия Кърклисийска All rights reserved.

The work is a contestant:

Сечко Февруари »

15 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??