Jan 26, 2008, 12:57 PM

гатанка-12 

  Poetry » For kids
1826 0 19

 В горещо лято

почва да се облича.

По сто ризи навлича.

До късна есен

все не се съблича.

Става голяма,

пухкава лелка.

Какво е това?

       *

 Те са хищни нощни птици.

Знаят чужди езици,

на кукувичи кукат,

на котешки мяукат.

Кои са те?

       *

Мъничка, сладичка,

от тревата наднича.

Все червена

рокличка облича.
Какво е това?

        *

 Подскача като пружинка.

Има го и в нашта градинка.

Трошици по цял ден събира.

Чирика, чирика,

не ни оставя на мира!

Кой ли е тоз хубавец?

 

Н

© Людмила Зарева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??