Jun 12, 2016, 12:07 PM

Гатанки 

  Poetry » For kids
711 0 9

Сутрин оченце подава

над планината.

Гали цветя и тревички,

сгрява земята.

Вечер се скрива от всички

в златни палати.

                Що е то?

 

Нощем към земята гледат

сребърни парички

и вълшебен сън изпращат

със любов на всички.

Греят чудно, а не топлят

светлите ___________/звездички/.

 

 

Понякога на сърпче тя прилича,

понякога е кръгла като питка,

понякога зад облаче наднича...

Познай я бързо, малки любопитко!

                Що е то?

 

 

 

 

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??