Apr 3, 2011, 9:25 PM

Гатанки_3 

  Poetry » For kids
791 0 11

Пролет – свежо и зелено.

Лете – с вкусни плодове.

Есен – в злато натъкмено.

Зиме – голо в снегове.

                  Що е то?

                                                    

С люспички покрита,

диша във водата.

Уж нещичко ме пита,

но няма е горката.

                  Що е то?

                                                 

Трийсет дребнички сестрички

от овалчета, чертички.

Книжките ни с тях шептят,

тъй знания ще ни дарят.

                  Що е то?

                                     
На брой са точно десет значи,
с тях пишем ний числата.
И бързо трудните задачи
решават те с децата.
                   Що е то?
                                                     

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??