Apr 23, 2010, 12:57 AM

Генерал 

  Poetry » For kids
558 1 8

Днес се разсърдих на мама и татко -
все ме наричат "мъничко" и "сладко".
Как не разбират, че аз съм голям?
Вече обличам и храня се сам.

Имам си сабя, фуражка и пушка,
лошите хора държа ги на мушка.
Имам и армия храбри войници,
силни, оловни, строени в редици.

Цвилят конете. Боят е страшен.
Скрина превзеха и фикуса прашен,
сгазиха меката бабина плетка,
Шаро плениха и сложиха в клетка.

Аз съм безстрашен и смел генерал,
нова стратегия бойна създал.
После измих за вечеря ръцете
и се преборих и с двете кюфтета.

© Нели Вангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??