Aug 19, 2005, 9:51 AM

Гласът ти е божествен резонанс /Cefules&JoannaVas/ 

  Poetry
723 0 2
Гласът ти е божествен резонанс,
мелодия изписана
по древните останки на съдовете
в храма.
Дълбаеш с устни сребърните ноти,
събуждаш сетивата ми пълзящи
по купола небесен
в градината на морските ни сънища
с вълни, които разкопчават
пространствата със драконови пръсти
и будим се в прегръдката си тиха.

Гласът ти е прозрачен тежък шрифт
вдълбан върху безвремието.
Неразбити клинописи,
разтворени в погубващия смисъл,
разтворени до пропаст -
черна,
скверна,
до миг от епохалната ни зримост
преди ...
избухващо начало
отекващо над космоса със песен...

© Йоанна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??