Dec 8, 2017, 8:40 AM

големо сонце 

  Poetry
194 0 3

Јас сум големо сонце
еден ден ќе мораш да ми признаеш
ќе ги фрлам зраците
на сите острови,
континенти,
на зимзелените борови иглички
ќе поставам златни завеси наместо граници
јас сум самоуко и посебно сонце
еден ден ќе те натерам
да ја признаеш мојата независност и убавина.

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??