Aug 4, 2012, 10:09 AM  

Горещник 

  Poetry » Other
407 0 1

светлосини месали

и врабците се готвят за пир
някой облак запали
някой хвърли трохи
от угаснали стари звезди
някой вино разля по брадата на Господа
замириса на хлаб и на пот
много пот
с много сол
по изпръхналия език
на тополите 

 

 

 

Публикувано във:

  • Нова българска литература. Поезия 2020. Алманах. Буквите, С. 2020, с. 231

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??