Apr 21, 2009, 12:12 PM

Господ ме създаде атеистка 

  Poetry » Phylosophy
873 0 26

Странна съм. Повредена. От малка.

Все встрани от стадото се лутам.

Вечно съм на ереси весталка

и към невъзможното препускам.

 

Сочат ме. С очи ме шамаросват.

"Боже, опази! Такова чудо!"

Кръстят се по три. Анатемосват.

В пазвите си плюят... против лудата.

 

Лудите... хм, никой не учудват.

Првилегировани живеят.

Чудя се на някои, след ужас -

как успяват да не полудеят?!

 

Болни от еднаквост сиви хора

храмовете търкат лицемерно.

Чакат възкресение от "горе",

гнили и задръстени от черно.

 

Господ ме създаде атеистка.

Но в сърцето си ми хвърли пъпа.

Праг на болка нямам, просто свикнах

в миро от кръвта му да се къпя.

© Гергана Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??