Jan 16, 2009, 12:01 PM

Господин "Политика" 

  Poetry » Civilian
488 1 1

посветено на г-н "Политика",
той си знае кой е


Господин "Политика",
ти имаш Власт и си Великолепен!
И където и да отидеш - блестиш,
и където и да отидеш - всичко свети!

Оцених те, когато разбрах,
че когато се уморя
от страна в страна да обикалям,
и когато се спра за момент,
ти веднага идваш при мен
и започваш да ме Управляваш...

Но колкото повече се забавляваш,
господин "Политика",
толкова повече не те обичам,
признавам!
(Е, да, всички знаят за нашата връзка
и всички не я одобряват!)

Но каквото и да казват: ти имаш мен,
защото и двамата разбрахме,
че въпреки упреците,
"Свободата" е само дума,
с която да лъжем глупаците!

Земното кълбо е просто паркинг
за хората, облечени с Власт,
оръжията обаче тежат
в ръцете на хората
и не го повтарям само аз,
но само ти го забравяш!

Но понякога бягството също е спасение,
за да не ти тежи оръжие в ръцете...
Да, аз все пак намерих решения,
за които ти не се сети.

И докато ти казваше,
господин "Политика",
че над нас е само Бог,
който правилно решава,

аз се изправях
и оборвах лъжата,
че само Господ
с проблемите се справя
тук, на Земята.

версия 15.01.2009
10.08.2009

© Ема Венева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??