Jun 20, 2012, 10:33 PM

Град печален 

  Poetry » Other
460 0 0

Заглавието е взаимствано от романа  ГРАД ПЕЧАЛЕН на Йежи Пилх  

 

Печален, градът се отдръпва от мен

и бяга по мокри олуци.

Замеря ме с всякакви звуци

в един многогласен рефрен.

 

В търбуха си с хиляди странни съдби,

преял от човешката злоба,

градът се тътрузи към гроба - 

към Страшния Съд може би...

 

Прилича на тъжен, болнав Арлекин

градът, посивял от умора.

Бърлога за дребните хора

и техен добър Властелин.

 

Печален, градът се отдръпва от мен.

Самотен си ляга във мрака.

Дано той поне да дочака

усмивка от новия ден.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??