20 июн. 2012 г., 22:33

Град печален 

  Поэзия » Другая
461 0 0

Заглавието е взаимствано от романа  ГРАД ПЕЧАЛЕН на Йежи Пилх  

 

Печален, градът се отдръпва от мен

и бяга по мокри олуци.

Замеря ме с всякакви звуци

в един многогласен рефрен.

 

В търбуха си с хиляди странни съдби,

преял от човешката злоба,

градът се тътрузи към гроба - 

към Страшния Съд може би...

 

Прилича на тъжен, болнав Арлекин

градът, посивял от умора.

Бърлога за дребните хора

и техен добър Властелин.

 

Печален, градът се отдръпва от мен.

Самотен си ляга във мрака.

Дано той поне да дочака

усмивка от новия ден.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??