Грях ли е
Боже! Грях ли е, че я обичам?
Грях ли е, че тя живее в мен?
В моя сън във вярност и се вричам,
и я търся всеки следващ ден!
Боже! Грях ли е, че я желая?
Грях ли е, ме искам я! Кажи!
Нощем аз за нея си мечтая,
денем търся нейните очи!
Ако любовта е грях, прости ми
Боже, или пък ме накажи!
Искам я! Повярвай ми, боли ме!
Много, много мене ме боли!
Грях ли е да я обичам, Боже,
с влюбено сърце и със душа?
Даже да е грях аз искам, Боже!
И греха пред теб ще си платя!
Ако искаш в Ада изпрати ме,
със вериги ти ме заключи!
И на клада с огън изгори ме!
В сива пепел ти ме превърни!
Докато съм жив, ще я обичам!
Боже, няма да ме спреш и ти!
После всичко май ще е различно?
Все едно ще ми, може би!
Искам я сега и я желая!
Господи! Дали е грях това?
Искам я със мен да е до края!
Каквото ще да става след това!
07.12.2023 г.
© Георги Иванов All rights reserved.