7.12.2023 г., 21:05 ч.

Грях ли е 

  Поезия » Любовна
282 0 1

Грях ли е

 

Боже! Грях ли е, че я обичам?

Грях ли е, че тя живее в мен?

В моя сън във вярност и се вричам,

и я търся всеки следващ ден!

 

Боже! Грях ли е, че я желая?

Грях ли е, ме искам я! Кажи!

Нощем аз за нея си мечтая,

денем търся нейните очи!

 

Ако любовта е грях, прости ми

Боже, или пък ме накажи!

Искам я! Повярвай ми, боли ме!

Много, много мене ме боли!

 

Грях ли е да я обичам, Боже,

с влюбено сърце и със душа?

Даже да е грях аз искам, Боже!

И греха пред теб ще си платя!

 

Ако искаш в Ада изпрати ме,

със вериги ти ме заключи!

И на клада с огън изгори ме!

В сива пепел ти ме превърни!

 

Докато съм жив, ще я обичам!

Боже, няма да ме спреш и ти!

После всичко май ще е различно?

Все едно ще ми, може би!

 

Искам я сега и я желая!

Господи! Дали е грях това?

Искам я със мен да е до края!

Каквото ще да става след това!

 

07.12.2023 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??