Jun 28, 2008, 7:10 AM

Гълъб 

  Poetry » Love
683 0 1
Искам тази нощ в гълъб аз да се превърна,
да почувствам волност, да политна с крила,
да се нося гордо в небосвода,
а после тихичко да кацна пред твоята врата.
С перце беличко да те погаля нежно по лицето,
да можеш да усетиш този допир
от някъде познат, но да не можеш да си спомниш нищо,
само да почувстваш моя аромат.
После с моите очи чрез птицата да те погледна.
С очи, по-пълни с обич отпреди,
да се вгледаш тихо в мен,
да се разтупти сърчицето в мъничките ми
гълъбови гърди.
На рамото ти ще долетя,
ще ти дам от моята топлина.
Така като гълъб ще остана до теб,
с крило да мога да попия всяка твоя тайно отронена сълза.
А после трябва да си ида, съжалявам за това.
Обичта е създадена за двама,
аз оставам да те чакам все така
и всяка вечер ще идвам като гълъб,
за да ти дам част от моята душа.

© Димитринка Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • ...Обичта е създадена за двама,
    аз оставам да те чакам все така
    и всяка вечер ще идвам като гълъб,
    за да ти дам част от моята душа.
    Страхотно е!!! Браво, Дидка!!!
Random works
: ??:??