Feb 26, 2012, 6:31 PM  

Хай-ху 3 

  Poetry » Phylosophy
531 0 1

                         1

Златни кюлчета в хазна –  

суетно лъскави и драгоценни.

В дрипливи буци кал

разпръснах семена,

обикновени –  

и тръгна злато...

 

                        2

Планинска хижа.

Старец белобрад,

пред нея огън е наклал.

Любува му се вечерта.

Живот достоен е живял –

възпяха го щурците...

 

                        3

Сърдито слънце.

Да гониш невъзможно, лудост е –

разбра Икар с омекнали криле.


Не е възможно неспособния да спре –

помисли си земята, прекършвайки го...

 

                        4

Детска площадка.

От смях глъчката в плач преминава –

кутрета, скимтящи след груба игра.


Злобата и завистта,

отхапват от плътта

на живота –

все дребни неща...

 

                        5 

Вечността стои.

Гледа на началото и края, отсъждайки:

- Вкопчения в секундата човек, между тях,

дори не е и прах.

И изключи прахосмукачката -

на времето...

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??