Oct 28, 2011, 9:56 PM

Хайде, всички Гласове - във урните! 

  Poetry » Civilian
415 1 3

Хайде, всички гласове - във урните!...
Добре забъркахме народното тесто!...
И майсторски го мятаме във фурните...
За хляба става всякакво брашно...

Почакайте, немирни хлебчета! -
На бавен огън ще ви опечем...
И евтино ще ви продаваме - по левче...
Нали и ние трябва да ядем?...

Дори ще ви нарежем на филии...
Е, няма да ви мажем с маргарин...
Грамажът не е важен - в магазините
за килограм се смята... половин...

Да, сложили сме всички подобрители -
нали хлебари, майстори сме все!...
Вий яжте хляб... със зъби (ако имате)!...
А ние ще си хапваме... с мезе...

Марин Тачков
28 октомври 2011 г.

© Марин Тачков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Сърдечно ви благодаря, Елена и Ваня!
  • На място си наредил думите!
    Браво, Марин! Браво!
  • Поздравления за гражданската позиция! От стихът ти извира борствен дух и мъката от тъпченето, което ни предоставят!!! Поздрав сърдечен, Марин!
Random works
: ??:??