Jul 14, 2023, 11:49 PM

Харпии 

  Poetry
217 1 4

По-лесно се живее без мечта.

Мечтите ми на харпии приличат.

Измъкват от страхливеца храна

и нагло зад полите ми надничат.

 

Когато се намери оцелял,

тогава ми кажи, че има бели.

А, ти, „храбрецо“, нищо невидял,

нахрани ли ги вече, че трепериш?

 

По-лесно се живее без мечта.

Мечтите ми е трудно да изхраниш.

На лакомите харпии глада

заситиш ли, тогава ще останеш.

 

Където има трепет и копнеж,

а харпиите ходят прегладнели,

опасно е небрежно да поспреш,

безумно е да питаш за постеля.

 

Не ми изглеждаш смел, но ще попитам:

за харпии ловуваш или скиташ?

© Богдана Калъчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??