На Емо
Ако премина будна през съня,
ако душата ми внезапно се затича,
ако преплувам всяка светлина
ще продължа все тебе да обичам.
Дали ще вехнат слънчеви лъчи?
Дали небето ще се разтрепери?
Дали дъждът ще е узрял почти,
когато пак отново се намерим?
Дали... Ако... Не питам и не знам!
Но твоята любов ми е звездица.
Ще бъда с теб и няма да си сам
сред облаците, в спомена на птица...
© Нина Чилиянска All rights reserved.