Homo faber родих се
***
Наиграх се на роли, човече:
всеки ден бях различен и нов...
Но поредната маска се свлече,
щом залитнах в поредния ров.
Днес отказвам да бъда Христос:
галилейската дреха раздирам...
Днес се моля – за пост съм готов,
с покаяние в храма се спирам...
Тази роля май пò ми подхожда:
наживях се като богочовек...
Homo faber съм аз – зла рожба
на кошмарния двайсети век.
© Плами All rights reserved.
За мен беше удоволствие да прочета, Плами!
Поздравления!