Oct 18, 2022, 8:39 PM

Хората говорят 

  Poetry
338 4 5

ХОРАТА ГОВОРЯТ

 

Заговориха хората дружно,

зад гърба ми, че иначе как.

Този нещо се пéри ненужно,

пак е същия мухльо, глупак.

 

На поет ще се прави, на Гьоте,

че римушки написал безчет.

Виж го ти, идиот с идиота,

като стара кокошка на плет.

 

Да сме кротки били и без злоба,

да си върнем мира, любовта.

Няма десет стотинки във джоба,

виж го ти, окуцяла коза.

 

Кой му каза, че може да пише?

Днес поетите - гъби след дъжд.

Да се връщам на село, да диша

аромата на вкиснала ръж. 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??