Apr 26, 2009, 1:34 AM

Хората на изкуството 

  Poetry » Other
518 0 6

 Какво му трябва на твореца?!

 Една палитра със бои,

 писалка, лист, китара, сцена

 и чаша вино... може би!

 

Кое вдъхновява твореца?

Да срещне нечии очи

и те без думи да му кажат:

"Обичай! Радвай се! Твори!"

 

Да иска красотата в себе си 

на целия Свят да подари;

да приобщи своето изкуство

към сътвореното от другите творци.

 

Каква е мисията на твореца?

Да вдъхновява и вълнува!

Да черпи благодат от Бога

и да го дарява на човеците!

 

Да сътворява във душите оазиси!

Да превръща на хората чувствата

в кораби, които "плуват по морето",

а не се "разсъхват на пристанището"!...

 

                                                                                        2008 г.

© Радослава Антонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??