Jun 11, 2013, 10:06 PM

Хоро 

  Poetry » Other
521 0 7

Хоротеката вие в стакато

пред очите ми кръшния стан.

Съща музика, същото лято,

само подиум вместо мегдан.

 

И преплитат момите, момците

на шевицата пъстрия бод –

сякаш вие реката лъките

и се плисва в крайселския брод.

 

Като вчера си спомням хорото

вплело здраво ръце кръст на кръст.

Свири тъпан, кларнет, а на попа

под чемшира целуваме кръст.

 

И жените със пъстри литаци,

и мъжете със кривнат калпак,

ситнат бързо, засукват мустаци:

ха-така, ха-така – удрят крак!

 

Хоротеката вие в стакато

пред очите ми кръшния стан

и напомня за детството свято,

за хорото на онзи мегдан.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??