Feb 21, 2012, 1:52 PM

И... 

  Poetry
574 0 1

И границата на близкото присягане

е плътно затворена

за теб.

 

И чувствам, виждам

всяка дума

как е жива.

 

И насъбраните думи

(откъде ги събирам)

крачат важно в нощта,

хлопат, тропат

и ме събуждат.

 

Не съм по-важен от Важното.

Не съм по-малък от Малкото.

Не съм по-силен от Силата.

Просто се научих да използвам

всички тези неща

по местата им.

И лавиците са подредени.

 

Ти си остър,

не рошав.

За това не те искам.

Обичам пяната на вълните.

 

А мисълта ми

е някъде на върха на пръста ти,

който дълбае,

дълбае,

дълбае

мойта чувствителност...

5.7.2010.

© Милена Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??