Feb 23, 2010, 10:20 AM

И аз ще дойда! 

  Poetry » Love
615 0 2

И аз ще дойда!

С кръгове залез, като с нимб, отдалеко ми светиш...
Гола и боса пристъпяш по бисери от роса...
Луннолика си нежност в кадифените вечери...
Млечният път се разстила под твойте крака...

Козирогът се скри нейде в Небесни морави.
Телец и Овен от Стрелеца също се скриха.
Косите на Вероника до герана гребена си забравиха.
Ергенът Близнак ги занича притихнал...

Там, в Небесни градини, през зимата праскови има...
Скорпиони не жилят... Ракът дращи по пясъка...
Мечката реши и сплита Лъва, буйногривия...
От врачка Луна се е Дева прехласнала...

Суетните Риби проблясват със златните люспи...
На Везни поляга денят и заспива красивата нощ...
Голямото Куче с лай към тебе се спуска,
да ти близне ръката... и вместо мен: "-Лека нощ!"...

Щом слънце изгрее, щом угаснат звездите,
с омарата лятна ще ти прескоча дувара...
На прага ти ще пристъпя... Ще те погледна в очите...
Ще те прегърна... и ще изгаряме

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Всеки има право на мнение, а за подробности - въпросите към оценителя.
    Това е.
    Зем.
    Усмивчице... Пожали ме... Благодаря...

    Щеш ли да спиш виртуално прегърната?!? Аз вече не ща... Зем.
  • Хубав стих! За мен е непонятна тази оценка 3???
Random works
: ??:??