Apr 14, 2014, 1:16 AM

И няма лек за този ад 

  Poetry » Love
539 1 9

И няма лек за този ад

 

Такава ревност ме гнети

към моя рицар пъстрокрил.

"Не само твой е." все кънти,

щом мисля за лика му мил.

 

И макар че любовта си

доказвал ми е неведнъж.

И за мен, и за честта си

преодолял би всеки мъж.

 

И няма лек за този ад,

в скръб сега съм сянка бледа.

И цялата съм само яд,

щом луната пак го гледа.

 

Ето, пак се сви гръдта ми,

прав е, който не обича.

А тъй силна е лъстта ми,

като лъч пронизва в здрача.

© Светла Асенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??