Jul 7, 2010, 10:12 AM

И пиша своите неизпратени писма 

  Poetry » Love
686 0 8

Когато утрето ми в тебе е изстинало,
и дните на трохи  от глад се ронят,
че устните ми твоите не докосват.
Да бъдеш мой, е жребият отхвърлен.
Крилете ми са прах от перушина.
Очите ми - избликнали потоци.
Звездите губят се  без блясъка,
щом не потрепват в твоите очи.
Молитвите ми пушечни се вдигат
към Бога с думите, като вълна
- "Обичам го, Ти - Господи, прости ми",
ала забрава не надвива Любовта.
Небето от бездумието натежава, 
провисва и  на плещите  ми  тежи,
тогава като мълния разтърсва
ликът ти, скрит във моите спомени.
И  болката прокажена си тръгва,
щом плисне се дъждът, като потоп.
Така измиват се очите, но сърцето
все помни невъзможната любов.
Без теб отново утрото разсъмва,
и пак небето розовеещо се смее.
С лъчите му плета вълшебно цвете,
в което моят сън да оживее.
И по листенцата изписвам обич,
с бездумията, бликащи в гръдта.
Говоря с тишината и със залеза
ти пиша своите неизпратени писма.

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??