Лицето ти е бяло като слънце
и през деня излъчва светлина.
И двете сини езерца - очите -
те правят най-красивата жена.
Омаян от излъчването нежно,
поетът в мене вече е на крак.
И най-красиви думи той подбира,
за да прекрачи твоя женски праг.
А, гледайки те отстрани директно,
художникът във мен те обожава.
Да те покаже на платно ефектно
с бои и четки се въоръжава.
© Никола Апостолов All rights reserved.