May 22, 2021, 9:56 PM

Идеалният мъж 

  Poetry » Love
198 1 0

Идеалният мъж? От майка се ражда

и е нейна единствена слабост.

Боготвори го. С любов го обгражда.

Благословия със знак за безкрайност.

 

Идеалният? Той скрито живее

в мечтите на всяко момиче.

Тя го рисува, сънува, копнее

и вярва на всяко „Обичам те“.    

                                 

Идеалният мъж? Ще ви кажа!

Всеки такъв се твори от жена!

Рецепта ли? Хич не е просто!

Трябва взаимност, сърце и душа.

 

И още … благодарност…

За стръкчето цвете без повод.

За целувката, с която поднася

всяко неделно кафе или обед.

 

Нека се оглежда в очите ти.

В тях истински ще израства.

Разковничето е в пръстите ти.

Бъди негова единствена слабост!

 

В търсене на Идеалния мъж

ще преминете през огън и лед.

Пламък ще разгаря и гасне. Неведнъж.

А оказва се, той бил е … до теб!

© Даниела Виткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??