Feb 3, 2018, 11:42 AM

Има денови 

  Poetry » Phylosophy
300 1 10

Има денови

кога се огледуваме во празни чаши

и далечните земји и улици

ги ставаме во скицата на нашите чекори

има денови

кога и најмалото дете во маалото

ќе набере желби од старата јаболкница

има денови

кога самотникот на поткровје

со мастилото на ноќта запишува мисли

и ја чека смртта да затропа на врата

има денови

што треба да бидат избришани

од датотеките на нашата меморија.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??