Oct 28, 2008, 7:56 PM

Има ли я любовта 

  Poetry » Love
661 0 7

  Има ли я любовта

 

 

 

Студен си като камък от скалата,

в която се блъскам, без да разбера

какво стаил си във душата,

какво вградил си във студа.

 

 

Очите ти са ледени, чак парят

и аз не мога да се доближа,

студът в гласа ти ме изгаря,

та сърцето ми дави се в кръвта.

 

 

Не мога да пробия аз скалата

и зъзна, прогорена от студа!

От другата страна е топлината,

надали все още там е любовта?

 

 

Душата ми, от студ изпепелена,

не можала с нежност да стопи леда,

престана да се бори покосена.

Но ето че в скалата отвори се врата...

© Яна Танева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??