May 8, 2012, 9:58 AM

Импресия 

  Poetry » Love
436 0 2

Импресия

 

Две очи, впити в тъмнината,

топли, влажни, тревожни очи...

Като очите на дете,

страдащо за счупената кукла;

като очите на момче,

звезда открило в есенно небе;

като очите на момиче,

слънцето посрещнало на ранина.

 

А тези тук,

тези питащи и търсещи очи

и болката във тях...

 

Дъждът се стича по прозореца.

Капки дъжд,

топли като сълзи,

като сълзите в моите очи...

Замрежени от чакане,

уморени от тъга.

Молят те,

една единствена целувка

и после в миг –

да се превърнат в светлина...

 

Как искам така да изгоря

в една целувка,

обгърнала ме цяла,

и с очи, озарени от мечта...

 

© Даниела Петракиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Красива импресия!
  • А толкова много твърдят, че любовта е проосто чувство... А копнежът ни прави толкова живи, устремени да открием съживена надеждата в следващия ден. Хареса ми, сред думите ти има много красота.
Random works
: ??:??