Jan 14, 2022, 11:11 AM

Искам лято 

  Poetry » Love
225 0 2

    

      Искам лято

 

Искам лято, цветя и лъчи!

Колко странни са зимните дни!

Този сняг пак над мене вали,

колко бели са зимните дни!

 

Цветовете им липсват, уви,

слънчев блясък и много мечти,

жълто, синьо, зелено – цветя

и красивата цветна дъга.

 

И реката със сини води,

във която дъждът ромоли,

и засмените твои очи –

по красиви от всички звезди!

 

Искам лято във мен да трепти

и морето с красиви вълни!

Във душата ми цветно вали –

лято идва, а с него и ти!

 

                 Мария Мустакерска

© Maria Mustakerska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??