Aug 31, 2014, 5:31 PM

Искам те 

  Poetry » Love
1044 0 1

Искам те! Сега и завинаги -

в знойно лято, в зимна омая,

пролетно слънцето бликнало,

в мрачни есени късче от рая.


В деня ми - облаче стихнало,

нощно сбъдната ярка звездица,

ех, прекраснице, мене обикнала,

ангелче мое и моя светица.


Искам те! Приказно хубава,

не в мечтите, не насън, а наяве,

тъй желана, въздъхвана, истинска,

с онзи лик дяволит, неподправен.


Нежна фея в синева разцелувана,

тук до мен да приседнеш, любима,

куп години магия жадувана,

във света ми, сладък блян, да те имам.


Искам те! Днес и завинаги,

в нощта ми - светулка, гълъбицата бяла,

в копнежи измолена, в сънища галена,

моя радост за миг оживяла!

© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Искайте и ще ви се даде". Красиво си го описал.
Random works
: ??:??