Aug 28, 2014, 9:15 PM

Истинска любов 

  Poetry » Love
914 0 2

         Истинска любов

 

Какво за теб е истинска любов?

Един приятел ме попита.

Защо за някой тя е благослов,

на друг Съдбата е сърдита?

 

Защо богатство, знание и власт

не могат да пленят сърцето?

Защо се гледаме в захлас,

а после лъжем се в лицето?

 

Къде изчезват страстите любовни,

екстаз превърнал две тела в едно?

И как без ласките гальовни,

все още спим в едно легло?

 

Аз вярвам в любовта която,

превръща ме във светлина

и всяка моя добродетел,

в една блещукаща звезда.

 

Аз вярвам в чувството което,

прощава всякаква вина,

с доверие изпълва дните ми

и кара ме да бъда по-добра.

 

Когато истинска съм и обичам,

не крия свойте грехове,

не бързам нежно да се вричам,

не искам никой в мен да се кълне.

 

За любовта си грижа се като за цвете,

което може да живее само ден,

но всяка сутрин бързам да намеря,

листенце ново, с цвят зелен.

 

Радостина Ангелова

28/08/2014

© Радостина Дианжело All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??