Aug 22, 2021, 10:10 PM

Из "Вятърни рими" 

  Poetry » Other
650 5 5

 

***
Полудял е моят Вятър днес.
Чупи клонки, цветовете брули.
Очевидно е не спал нощес,
в суетене да изпраща Юли.


Август с нетърпение жужѝ
и смущава женската ми мисъл.
Стѝховете с летните лъжи
някой преди мене е написал -


някой глупав, още сляп поет...
'Де го, милият? Защо не ме попита?...
Всеки знае, че за "горе" ред
няма - кой кога отлита.


Зная го от опит. Без криле
може само рима да надраскаш,
да заслужиш в нечие сърце 
почетното предпоследно място.

 

Р. Ч., Лондон, Юли 2021

© Rositsa Chakarova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??