Mar 23, 2021, 1:59 PM  

Предизборно 

  Poetry » Civilian
613 4 14

Пак е време - за медали,

от предизборен тепих.

И в партийните централи

нова гмеж се появи!

 

Страшни орди популисти

от паланки и села.

Шоумени - антихристи,

тъпи мутри без чела!

 

Бивши куки - с настоящи,

днес говорят за морал.

И ни сочат с мръсни гащи,

кой народа е обрал!

 

Славни доктори, доценти,

медицински светила,

също драпат за проценти

от народната софра!

 

С устни лъснаха бардами,

неизвестни досега.

Номинирани - за Грами

по хотелските легла.

 

Всеки задник без наследство,

днес за правдата реве!

А дори, насилник следствен,

за промяна днес зове!

 

И когато всичко свърши,

и животът продължи

нови, гладни, алчни мърши,

ще ни лъжат пак в очи!

 

 

Юри

Йовев

Март

2021 г.

 

 

 

 

 

© Yuri Yovev All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??