Nov 3, 2006, 7:15 PM

Изборът  

  Poetry
587 0 8

В живота хората сме като капчици роса,
родени от любов на въздуха с водата.
По пътя си събираме частици светлина -
на топло влезли и постоплили душата.


Сред нежните треви, обагрени във златно,
лъчите преминават с нежен звън
и укротяват тихата ни същност,
уют даряват за духа ни без подслон.


В полетата растат и бурени бодливи,
с измамни и така отровни цветове.
Край тях цветя поникнали,останали без сили
с тъга поглеждат слънцето,което ги зове.


Изчерпваме се вече,но в живота си 
ний своя избор още не  е късно да направим-
дали да се превърнем в бурени по нивите
или чрез семенцата си цветя да си останем.

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??