Sep 19, 2023, 2:11 PM

Изгрев 

  Poetry
184 0 0

Бе тъмно,

въпреки че бе валяло.

И само бъдещата светлина

се преобличаше във бяло.

Преди със блясъка си да целуне мрака

тя ще му каже, че пристига там.

Да се подготви ще изчака

и ще прошепне:  -Не си сам!

Ще се венчаят в тишината…

И, преобгърнати до срам,

ще разделят синът и дъщерята,

изчезвайки със вик от там.

 

Бе светло, сякаш бе валяло.

© Петър All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??