May 7, 2014, 6:31 PM

Извисяване 

  Poetry » Other
431 0 0



Искам да се извися високо,

поглед да зарея в простора,

да съм стъпил широко,

планини в ходилата да ми бъдат опора!

 

Искам да се бия за славата,

на безсмъртните в книгата вписан,

да бъда отсявка от плявата,

от бисерна мида бисер изчистен!

 

Искам да съм звука на камбана,

със него греха да пречиствам,

да бъда светлината на пламъка

и топлината му да съм - Искам!

 

Във път праведен ли, грешен ли вървя,

от кал е тестото, маята от бога,

каквото и да правя, това ще е тя,

да бъда по-силен от него не мога.

 

 

© Димитър Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??