Dec 8, 2009, 12:20 AM

Извън конкурсите 

  Poetry » For kids
674 0 6

Коледа

 

 

 

 

                    В такава нощ небето се разтваря

                    и в пламъка на коледните свещи

                    искрят отново любовта и вярата,

                    и спомняме си, че не сме безгрешни...

 

                    В такава нощ – душите онемяват

                    и вслушваме се в мислите си скрити.

                    Макар студена, тази нощ ни сгрява

                    със спомените – лумнали в очите...

 

                    В такава нощ – желаем да сме други –

                    по-истински, любящи и човечни

                    и губят стойност – слава и заслуги

                    в откритата пред погледа ни вечност...

 

                    Във тази нощ – небето се разтваря,

                    и ни напомня, че сме още живи...

                    То дава ни отново късче вяра

                    и чувстваме се вече по-щастливи...

 

 

© Георги Ванчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??